»Kaaaaj, a pogreto špinačo ješ? To se ne dela, to je strupeno!«
»A musaka ti je ostala od prejšnjega dne? Ne pogrevaj je, krompir drugi dan ni več za jest!«
Poznano, a ne? Koga vse je stara mama, babica, nona ali oma svarila pred tem. So vas, a ne?
Spomnim se, da mi je moja stara mama ves čas govorila o raznoraznih vraževerjih v kuhinji. Da ne pozabim na gobe, ki jih absolutno ne smeš jesti drug dan.
Roke gor tisti, ki ste še v isti sekundi vprašali strička Gugla, kaj on misli. Mogoče ste pa že vedeli. 😊 In, kaj pravi naš vseved? Kaj pa mislite vi?
Raziskave pravijo, da se vsaka hrana lahko pogreva drugi dan, če je prvi dan pravilno ohlajena ter spravljena v hladilniku čez noč. Naslednji dan pa pogreta maksimalno do 70 stopinj. Razen gobe, te pa res delujejo otežujoče na želodec in jih odsvetujejo pogrevati ali jesti naslednji dan.
Ali ste to vse vedeli?
Zaupajte nam, ali smo pozabili na kak »kuhinjski nasvet naših starih mam«, da se naučimo še kaj novega.
… Ker pravi šefi kuhajo s srcem.
Vaš Kuhko