Glavna jed

Dimljena skuša z mladim krompirjem

Čudovita kombinacija za eksperimentiranje.
  • 100 minut
  • 2/5
  • 400 Kcal

SESTAVINE

Za 4 do 6 oseb potrebujete:
  • 4-6 dimljenih skuš (odvisno od velikosti)
  • 1-1.5 kg mladega krompirja
  • 1 šopek mlade rdeče čebule
  • 1 šopek mlade črne čebule
  • 1 šopek mlade bele čebule
  • 50 g črnih oliv
  • 1 žlica kaper
  • Nekaj svežega rožmarina
  • Malo olivnega olja
  • 1 limona
  • 50-70 ml belega vina (ali vode)
  • Nekaj svežih listov peteršilja
  • Himalajska sol
  • Poper

NAČIN PRIPRAVE

V pekač damo na četrtine narezan olupljen krompir, posolimo, prelijemo z malo olivnega olja in belega vina, premešamo, pokrijemo in damo v pečico na 200 stopinj za približno 40 minut. Po tem času krompir malo premešamo, dodamo vse tri vrste mlade čebule narezane na rebra in pečemo (odkrito) še približno 15 minut. Po približno 15 minutah, ko se krompir zapeče, dimljeno skušo položimo na rezine limone, dodamo še malo rožmarina in pokrijemo ter vrnemo v pečico za približno 15 minut. Ko je pečeno, dodamo olive, kapre in drobno sesekljan peteršilj, pustimo nekaj minut počivati in nato postrežemo.

GALERIJA IZDELKOV

KUHKO © 2024 VSE PRAVICE PRIDRŽANE