Domača piščančja juha z zdrobovimi cmoki in češnjeva omaka s kuhanim piščancem

Oboževala jo bo vaša cela družina.
  • 120 minut
  • 2/5
  • 198 Kcal

SESTAVINE

Glavne sestavine:

  • 1 kg piščanca (cel piščanec ali po delih)
  • 7-8 korenčkov
  • 1 koren peteršilja
  • 1 korenina pastinaka
  • pol korena zelene
  • 1 velika glava čebule
  • poprova zrna
  • Himalajska sol
  • cca 2l vode

Sestavine za cmoke:

  • 1 jajce
  • 3-4 ravne žlice zdroba
  • ščepec himalajske soli

Sestavine za češnjevo omako:

  • 50 g masla
  • 1 žlica moke
  • 200 g svežih češenj (lahko tudi zamrznjenih)
  • približno 150 ml vode
  • 200-300 ml juhe
  • Himalajska sol
  • žlica ali dve sladkorja (odvisno od kislosti omake)
  • nekaj svežih listov peteršilja

NAČIN PRIPRAVE

Priprava juhe:

Piščančje meso damo v večji lonec, prelijemo s hladno vodo, pokrijemo in kuhamo. Ko voda rahlo zavre in se na površini ustvari pena jo posnamemo in dodamo olupljeno zelenjavo ter čebulo, ki jo popražimo na štedilniku. Dodamo še poper v zrnu, sol in nato pokrito kuhamo približno eno uro in pol, oziroma tako dolgo, da se meso in zelenjava popolnoma zmehčata.

Priprava cmokov:

Z vilico dobro stepemo beljake z malo soli, nato dodamo rumenjake in zdrob. Običajno potrebujemo približno tri do štiri žlice zdroba na jajce, vendar je to odvisno od velikosti jajca. Zmes pustimo približno 15 minut, da zdrob malo nabrekne. Cmoke nato v juhi kuhamo približno 5 minut. Pred serviranjem dodamo malo nasekljanega peteršilja. Priprava češnjeve omake: V ponev damo maslo in češnje, ki smo jim odstranili pečke in jih razpolovili. Rahlo premešamo in pražimo nekaj minut, nato dodamo moko, vodo in po potrebi juho, da nastane fina gosta krema. Po okusu dodamo malo soli in sladkorja. Najprej postrežemo juho z zdrobovimi cmoki in nato omako s kuhanim mesom in zelenjavo iz juhe.

GALERIJA IZDELKOV

KUHKO © 2024 VSE PRAVICE PRIDRŽANE