Idealno za vsakodnevno pripravo v emajlirani posodi.

Enostaven recept za svež domači kruh

Pripravite okusen in svež domači kruh z osnovnimi sestavinami.
  • 120 min
  • 2/5
  • 350 Kcal

SESTAVINE

• 500 g moke
• 300 ml tople vode
• 10 g svežega kvasa
• 1 čajna žlička sladkorja
• 1 čajna žlička soli
• 2 žlici oljčnega olja

NAČIN PRIPRAVE

1. V topli vodi, v emajlirani posodi, raztopite kvas in sladkor ter pustite stati 10 minut, da se kvas aktivira.
2. Zmešajte moko in sol v veliki emajlirani skledi, nato dodajte aktiviran kvas in oljčno olje.
3. Gnetite testo, dokler ne postane gladko in elastično. Testo pustite vzhajati 1 uro.
4. Oblikujte kruh in ga položite na pekač, ki je postavljen v emajliran pomivalnik, da ostane testo zaščiteno pred prahom. Testo pustite vzhajati še 30 minut.
5. Pečico segrejte na 220 °C in pecite kruh v emajlirani posodi približno 30-40 minut, dokler ni zlato rjav.

GALERIJA IZDELKOV

Testo za domači kruh med vzhajanjem v emajlirani posodi.
Domači kruh v emajlirani posodi.
Emajliran pomivalnik, ki ga lahko uporabite za pomivanje posode ali pripravo testa.
KUHKO © 2024 VSE PRAVICE PRIDRŽANE