Tradicionalna italijanska jed

Rižota z dvema vrstama sira

Idealna priložnost, da poskusite nekaj okusnega in enostavnega iz italijanske kuhinje.
  • 30 minut
  • 2/5
  • 350 Kcal

SESTAVINE

• 40 g riža
• 100 ml suhega belega vina
• 20 g parmezana
• 20 g ovčjega sira pekorino
• Lupina od 1 limete
• 400 ml vode
• 5 g masla
• Česen v prahu
• Sol

NAČIN PRIPRAVE

1. V suhem loncu prepražite riž.
2. Dodajte belo vino in mešajte, dokler se ne absorbira.
3. Zalivajte z vodo in kuhajte riž, dokler ni mehak.
4. Dodajte maslo, naribano limetino lupino, parmezan in sir pekorino.
5. Začinite s česnom v prahu in soljo po okusu.

GALERIJA IZDELKOV

Sestavine za italijansko rižoto z dvema vrstama sira, parmezanom in ovčjim sirom pekorino, pripravljene v inox posodi.
Rižota z dvema vrstama sira, ki se kuha v inox posodi.
Rižota z dvema vrstama sira, servirana iz inox posode.
KUHKO © 2024 VSE PRAVICE PRIDRŽANE