Poljski golaž pripravljen v emajlirani posodi, pripravljen za serviranje.
Recept za tradicionalno jed

Tradicionalni poljski golaž

Idealna priložnost za poskus nečesa novega, a okusnega.
  • 180 minut
  • 2/5
  • 324 Kcal

SESTAVINE

• 100 g slanine
• 1 žlica svinjske masti
• 2 glavi čebule
• 3 stroki česna
• 1,2 kg svinjine
• 20 - 30 g suhih gob
• 100 g suhih sliv
• 1 kg kislega zelja
• Sol in poper po okusu
• Sladka rdeča paprika, piment
• 3 - 4 lovorjevi listi
• 1 dl rdečega vina
• Zelenjavna jušna osnova (po potrebi)
• 300 g klobas (po želji)

NAČIN PRIPRAVE

1. Na maščobi prepražite narezano čebulo in slanino.
2. Dodajte narezano meso in pražite, dokler meso ne spremeni barve.
3. Po potrebi dolijte zelenjavno jušno osnovo.
4. Nasekljano kislo zelje sperite z vodo, odcedite in dodajte mesu.
5. Začinite s soljo, poprom, pimentom in sladko rdečo papriko. Dodajte nasekljan česen in lovor.
6. Suhe gobe prelijte z vročo vodo in jih pustite nekaj minut.
7. Gobe dodajte mesu in zelju ter kuhajte, medtem dodajte tudi vodo od gob.
8. Dodajte nasekljane suhe slive in vino ter kuhajte 1-2 uri.
9. Pol ure pred koncem kuhanja lahko po želji dodate tudi klobase.

GALERIJA IZDELKOV

Poljski golaž pripravljen v emajlirani posodi, pripravljen za serviranje.
Recept za tradicionalni poljski golaž pripravljen v emajlirani posodi
Sestavine za poljski golaž pripravljene v emajlirani posodi.
KUHKO © 2024 VSE PRAVICE PRIDRŽANE