SESTAVINE
• 100 g slanine
• 1 žlica svinjske masti
• 2 glavi čebule
• 3 stroki česna
• 1,2 kg svinjine
• 20 - 30 g suhih gob
• 100 g suhih sliv
• 1 kg kislega zelja
• Sol in poper po okusu
• Sladka rdeča paprika, piment
• 3 - 4 lovorjevi listi
• 1 dl rdečega vina
• Zelenjavna jušna osnova (po potrebi)
• 300 g klobas (po želji)
NAČIN PRIPRAVE
1. Na maščobi prepražite narezano čebulo in slanino.
2. Dodajte narezano meso in pražite, dokler meso ne spremeni barve.
3. Po potrebi dolijte zelenjavno jušno osnovo.
4. Nasekljano kislo zelje sperite z vodo, odcedite in dodajte mesu.
5. Začinite s soljo, poprom, pimentom in sladko rdečo papriko. Dodajte nasekljan česen in lovor.
6. Suhe gobe prelijte z vročo vodo in jih pustite nekaj minut.
7. Gobe dodajte mesu in zelju ter kuhajte, medtem dodajte tudi vodo od gob.
8. Dodajte nasekljane suhe slive in vino ter kuhajte 1-2 uri.
9. Pol ure pred koncem kuhanja lahko po želji dodate tudi klobase.